Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Forældresamarbejde

Det gode forældresamarbejde er vigtigt for vores hverdag i institutionen. Hos os har vi både det uformelle forældresamarbejde og det formaliserede forældresamarbejde.

Det uformelle forældresamarbejde er den vigtige dialog, vi har med jer i hverdagen, når I afleverer om morgenen, og når I henter om eftermiddagen. Det er her, vi kan udveksle historier og vigtige informationer om stort og småt. 

Når I afleverer, kan I for eksempel fortælle, om jeres barn har sovet dårligt eller haft en træls morgen - for det kan påvirke jeres barns humør og adfærd op af dagen. Når I henter, må I meget gerne finde en medarbejder - hvis vi altså ikke når at sige hej til jer først - for vi vil rigtig gerne fortælle jer, hvordan jeres barns dag har været, og hvad vi har lavet i løbet af dagen.

Aula 

Udover de små udvekslinger i hverdagen når I afleverer og henter, bruger vi primært Aula til at kommunikere. Her sender vi praktiske informationer ud om stort og småt, og derfor er det vigtigt, at I orienterer jer løbende på Aula, så I får den vigtige information, vi sender ud.

Det er også vigtigt, at I husker at tjekke jeres barn ind og ud på Aula og melde fridage og ferier ind, så vi altid ved, hvor mange børn vi bliver - det gør det nemlig meget nemmere for os at planlægge nogle gode dage for de børn, som er i huset.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi Aula til at sende dagbøger og billeder ud til jer, så I kan få et indblik i jeres barns hverdag.

Forældresamtaler og forældremøder

Det formaliserede samarbejde er de planlagte forældresamtaler og vores forældremøder. Den første forældresamtale har vi i den første uge, efter jeres barn er begyndt hos os. Efter tre måneder indkalder vi jer igen til en snak om, hvordan det går. Her snakker vi om, hvordan jeres barn er faldet til, og om der er noget særligt, vi skal være opmærksomme på.

Når jeres barn skal flytte fra vuggestue til børnehaven, holder vi en overgangssamtale. Det gør vi for at sikre, at der bliver taget godt imod jeres barn i børnehaven, og at børnehaven får den nødvendige information. Her taler vi også om forskellen på vuggestuelivet og børnehavelivet.

Derudover tilbyder vi samtaler ved behov.

Som udgangspunkt anbefaler vi, at begge forældre deltager i vores samtaler. Det er vigtigt, både for at vi alle hører det samme – men også for, at I begge får mulighed for at fortælle om, hvordan I hver især oplever jeres barns trivsel i hverdagen og samarbejdet med Broloppernes medarbejdere.

Ofte vil vi spørge, om I gerne vil have en tolk til samtalen, hvis der er behov for det. Tilbuddet er gratis for jer, og vi booker selve tolkningen. Vi anbefaler altid tolk til de samtaler, hvor en forælder typisk vil skulle tolke for den anden forælder. For at alle kan 'slappe af' i samtalen og være nærværende, er det vores erfaring, at det er en rigtig god ide, at I takker ja til tilbuddet om tolkning.

Vi afholder to forældremøder om året, et i foråret og et i efteråret. På mødet i efteråret er der blandt andet årsberetning og valg til forældreråd.

Forældreråd

Forældrerådet er børnehavens organ, og i forældrerådet er du med til at diskutere og definere de værdier, som ligger til grund for den pædagogik, der præger de konkrete aktiviteter, som børnene og de voksne er sammen om i Brolopperne. Du har derfor mulighed for at præge institutionen på mange niveauer. Du kommer tæt på dagligdagen i Brolopperne og lærer medarbejderne og de andre forældre at kende.

Forældrerådet er sammensat af forældrerepræsentanter, medarbejderrepræsentanter og den pædagogiske leder. Forældrerådet holder møder fire gange om året. Enhedens forældrebestyrelsesrepræsentant er automatisk valgt til forældrerådet.

Forældrebestyrelse

I Københavns Kommune er alle dagtilbud organiseret i klynger, og hver klynge har en forældrebestyrelse. Forældrebestyrelsen fastsætter principper for klyngens arbejde og for samarbejdet mellem institutionen og hjemmet. Forældrebestyrelsen består af forældrerepræsentanter fra alle enheder i klyngen, personalerepræsentanter og klyngelederen.

Forældrerepræsentanten bliver valgt blandt medlemmerne i institutionens forældreråd. Forældrebestyrelsen holder møder seks gange om året.

Læs mere om forældreråd og forældreindflydelse.